Kilometerregistratie

Ik wil meer weten
image01

Track & Trace

Cartrackpro werkt door middel van een ingebouwd GPS-systeem in uw voertuig (en). Door middel van satellietverbindingen wordt de positie nauwkeuring bepaald, die u kunt inzien via een gepersonaliseerd online internetaccount.

Ik wil meer weten
image01

Heldere prijsstelling

Geen verborgen kosten Cartrackpro.nl Abonnementen al vanaf €9,95 per maand.

Ik wil meer weten
image01

Fleetmanagement

image01
Ik wil meer weten

Hoe werkt het ?

Ik wil meer weten
image01

Bijtelling en Belasting

[bron www.belastingdienst.nl]

Kalenderjaarbasis

Als u op kalenderjaarbasis niet meer dan 500 privékilometers met de auto van uw werkgever rijdt, hoeft uw werkgever niets bij uw loon te tellen voor het privégebruik.

U kunt met een sluitende (en controleerbare) rittenregistratie bewijzen dat u, op kalenderjaarbasis, niet meer dan 500 privékilometers hebt gereden. In de rittenregistratie moet u het volgende vermelden:

Een rit is de enkelreisafstand tussen twee adressen

Bestelauto's

Rijdt u met een bestelauto? Dan volstaat onder bepaalde voorwaarden een vereenvoudigde rittenregistratie Kalenderjaarbasis wil zeggen: omgerekend naar een heel kalenderjaar. Hieronder staan enkele voorbeelden waarin het loon per maand wordt uitbetaald.

U hebt de auto het hele kalenderjaar

In dit geval moet uw werkgever het aantal privékilometers dat u met de auto hebt gereden, herleiden tot het aantal privékilometers dat u er in een heel kalenderjaar mee gereden zou hebben.

Voorbeeld: U rijdt van januari tot en met november geen privékilometers met de auto. In december rijdt u 600 privékilometers. Dan geldt de bijtelling voor het privégebruik voor het hele jaar, dus ook over de maanden dat u de auto niet voor privé hebt gebruikt.

U hebt de auto niet het hele kalenderjaar

In dit geval moet uw werkgever het aantal privékilometers dat u met de auto hebt gereden, herleiden tot het aantal privékilometers dat u er in een heel kalenderjaar mee gereden zou hebben.

Voorbeeld 1: u hebt 3 maanden een auto van uw werkgever, geen bijtelling U hebt van 1 januari tot en met 31 maart een auto van de werkgever. U rijdt in die periode 100 privékilometers. Omgerekend naar een heel kalenderjaar zou u 12/3 x 100 = 400 privékilometers rijden. Omdat u op kalenderjaarbasis niet meer dan 500 privékilometers rijdt, hoeft uw werkgever geen bijtelling bij uw loon te tellen.

Gegevens per rit

Per rit moet u de volgende gegevens vermelden: Voorbeeld 1:

U reist heen en terug van uw woning naar uw werk. U werkt de hele dag op dezelfde plaats. De enkelereisafstand is 40 kilometer. In de rittenregistratie moet u die dag dan 2 ritten registreren: de rit van uw woning naar uw werk en de rit van uw werk naar uw woning.

Voorbeeld 2:

U reist van uw woning naar uw werk (enkelereisafstand 40 kilometer). Van uw werk reist u naar klant A (30 kilometer), van klant A reist u naar klant B (25 kilometer), van klant B reist u naar klant C (10 kilometer), van klant C reist u weer naar uw werk (15 kilometer) en aan het einde van de werkdag reist u van uw werk naar uw woning (40 kilometer). U moet die dag 6 ritten registreren:

Voorbeeld 3:

Als u tijdens een zakelijke rit 10 kilometer omrijdt, bijvoorbeeld om uw kind naar het kinderdagverblijf te brengen, dan zijn die 10 omrijkilometers privékilometers.

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact

  • Coolboard.nl BV
  • DJ Bunschotenstraat 14
  • 7471 CZ Goor (Hof van Twente)
  • Tel: 0547-260994
  • KVK: 58739637
  • BTW: NL 853160983B01

Nieuwsbrief

Maandelijkse updates in uw mailbox?